Testa Shatavari

Har du provat på någonting ur det ayurvediska köket? Här används bland annat Shatavari, men också en hel del andra kryddor. Ayurveda är en gammal typ av kunskap som har ett holistiskt tänk. Om du inte vill laga avancerade ayurvediska maträtter, så finns de olika näringsämnena man använder sig av ofta att köpa i exempelvis pulverform.

Detta kan vara ett smart sätt att testa på om ett visst medel funkar bra för just dig. Det finns så många varianter att välja mellan att man lätt kan gå vilse i hälsokostdjungeln, men det finns också mycket nyttigt på dessa hyllor. Att plocka ut enskilda preparat och testa på dessa kan därför vara ett klokt alternativ för dig som vill förbättra din hälsa.

Ofta rekommenderas det att man börjar med en viss dos och sedan höjer gradvis. Detta gör att man vänjer sig vid preparatet successivt och undviker eventuella bieffekter. Detta gäller vid nästan alla kosttillskott, då kroppen behöver en viss tillvänjningsperiod för att kunna tillgodogöra sig det på ett optimalt sätt.

Shatavari är en del av sparrisfamiljen

Just shatavari bör dock undvikas om man är allergisk mot sparris. Den hör till samma familj och har liknande effekter på kroppen. Om du har denna typ av allergi så bör detta undvikas till varje pris. När man testar något nytt preparat av den här typen måste man alltid vara uppmärksam på den här typen av information, och noga kolla i vilka sammanhang den inte har bra effekt, eller kan vara direkt farlig.

Det är alltså bra att rådfråga någon innan du väljer att börja använda ett preparat som du inte har någon tidigare erfarenhet av. Om du har någon typ av allergi, eller om det finns någonting annat som redan är farligt för dig så kan det vara viktigt att kolla upp.